AGUS SAIKI GELEM SINAU

AGUS SAIKI GELEM SINAU

Naskah Drama dan Film Pendek Anak-anak

Pemain : Agus, Anik, Siti, Sela (Mbakyune Siti), Suni, Dila (Kancane Sela), Sum, Dini.

(Obrolan antarane Anik, Agus, lan Siti ning ngisor Wit Jambu. Bocah telu iku ngobrol karo dolanan englek bruk)
Anik : Gus PR mu wis tok garap durung?
Agus : Durung
Anik : Lho?
Agus : Males, Mending nonton TV
(Kemudian Siti datang)
Siti : He Konco-konco ono PR yo?
Agus : Embuh!
Siti : Lho kok embuh
Agus : Embuh yo embuh
Anik : Ojo ngomong PR karo Agus. Nak TV Agus apal.
Siti : Sak jane ano PR opotoh Nik, Mbok aku dikandani.
Anik : Lha kowe wingi ora mangkat nopo Sit?
Agus : Mesti dolan-dolan. Heeh toh Nik?
Siti : Ora-ora yo. Inyene ceritane. Aku wingi diajak karo ibukku nilei bulekku sing sakit. Krono omahe adoh, ning Brebes kono dadine aku kudu ijin ora mangkat sekolah. Seiiki aku jaluk tulung karo kowe nggek wingi piwulange opo, ono PR opo ora?
Anik : Wingi pelajaran Bahasa Indonesia piwulange tentang pantun. Lha ono PR kon nggawe pantun. Wah wis sore konco-konco aku bali nisik durung adus.

(Obrolan antarane Siti, Sela, Suni, lan Dila.)
Sela : Sun-Sun awae dewe iki rak yo sedelok mengkas lulus SD, terus nak wis lulus apee piye yo?
Suni : Pantesi yo neruske sekolah
Dila : Lha terus sekolah ning endi sing apik?
Suni : Apee sekolah sing murah tur apik.
Sela : Sing penting sekolah. Pokoe sing penting sekolah, ora kudu sekolahan sing keren tur larang. Ning sekolahan sing apik nak ora tahu sinau kan yo podo wae.
(Siti sing lagek sinau nyelo brolane mbakyune)
Siti : Yu-yu Sela, aku njaluk tulung.
Sela : Jaluk tulung apo Sit?
Siti : Iki lho aku ono PR ora isi nggarap.
Suni : PR opo toh Dik?
Siti : Bahasa Indonesia.
Dila : Lha bab opo?
Siti : Bab pantun
Sela : Wah nak bab pantun yo Dila kuwi jagone.
Dila : Ngene Sit, pantun kuwi ono rong bagian. Bagian pertama kui diarani dabian larian. Larian iku gawe genep-genep. Lha bagian sing nomer loro kui bagian isi. Sing areni isi yo isi, ini opo sing dikarepake wong sing nggawe pantun. Contone.

Mlaku-mlaku ning pasar Brangbang
Tuku lombok lan brambang
Dadi anak sing sregep sembahyang
Hormat wong tuwo ben disayang.

Lha baris pertama lan kapindu kuwi sing jenengi larikan. Baris katelu lan kepapat kuwi sing jenenge isi utowo ini.
Siti : Wah yu Dila pintertenan ki. Maturnuwun yu.

(Obrolan antarane Agus, Dini, lan Sum wayah mulih sekolah)
Dini : Gus, mlakumu kok dengaren banternemen toh?
Sum : Paling ngeleh
Dini : Ojo cepet-cepet aku enteni
Agus : Ayo cepet, aku pengin cepet tekan omah. Pengen cepet sinau.
(Dini karo Sum Nguyu)
Agus : Lho nomo do ngguyu? Memange ono sing lucu?
Dini : Dengaren Gus.
Sum : Iyo Dengaren Gus.
Agus : Saiki aku wis tobat. Aku pengin sinau bin pinter. Bin bijine apik. Aku wis bosen intok biji limo terus. Aku pengen seregep sinau.

About Ken dan Bening

keluarga pembelajar

Posted on Maret 13, 2010, in Berita. Bookmark the permalink. Tinggalkan komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: